top of page

Postnataal

Proficiat mama en papa!

Ben je in het ziekenhuis, poliklinisch of thuis bevallen? 

De vroedvrouw staat ook na de bevalling voor jullie klaar zodra het nodig is.

Tijdens deze prachtige periode, komen er natuurlijk ook veel vragen aan bod.

Na de geboorte van jullie baby komt de vroedvrouw langs bij jullie thuis vanaf de dag van de bevalling (dag 0) tot en met dag 5 na de bevalling.

Vanaf dag 6 hebben jullie nog recht op 9 huisbezoeken tot de leeftijd van 1 jaar.

Uiteraard kunnen er nog extra huisbezoeken geregeld worden indien medisch noodzakelijk.

WhatsApp Image 2021-12-28 at 16.19.00.jpeg

Mama & baby

WhatsApp Image 2021-12-28 at 16.12.21.jpeg

Bij de moeder controleert de vroedvrouw zowel de vitale als de verloskundige parameters zoals bloeddruk, temperatuur, baarmoederstand en bloedverlies. De vroedvrouw is er ook om hulp te bieden bij pijn, wondzorg (verwijderen van hechtingen) en voedingsproblemen.

Anticonceptie wordt ruim besproken indien gewenst om zo de juiste keuze te maken in het kiezen van een anticonceptiemiddel.

Bij jullie baby wordt het gewicht, voedingsmomenten, genezing van de navel, huidskleur, groei en ontwikkeling opgevolgd en eventueel de hielprik uitgevoerd tussen dag 3 en 5 na de bevalling.

​​​​​

De vroedvrouw neemt uitgebreid de tijd om jullie te ondersteunen tijdens de voedingsmomenten.

Hebben jullie gekozen voor borstvoeding of flesvoeding? In beide gevallen kunnen jullie rekenen op de vroevrouw en er wordt samen gezocht naar oplossingen bij eventuele problemen die zich kunnen voordoen.

Hiernaast besteedt de vroedvrouw graag aandacht aan de emotionele toestand en het gewoon worden van jullie nieuwe gezinsleven. Ook de partner wordt ondersteund bij de verzorging van jullie kleine wonder.

bottom of page